Därför är SUP den perfekta semesteraktiviteten

Stand upp paddle även kallad SUP är en populär aktivitet som personer i alla åldrar kan använda. En stor fördel är att det är enkelt att komma igång. En SUP går att använda både för att träna eller för att utforska helt nya platser.

Stand up paddle, SUP har på kort tid blivit en väldigt populär vattensport. Du kan använda din SUP i olika avseenden. Antingen kan du paddla för träningens skull eller för att få en härlig naturupplevelse. Det är även populärt att utföra yoga på en SUP. Oavsett vad du ska använda din SUP till är det värt att ha en egen SUP för att kunna använda den när du vill, köp uppblåsbar sup-bräda som du dessutom kan ta med på semestern. SUP är den ultimata semesteraktiviteten och det bästa är att den passar för alla åldrar. Det är väldigt smidigt att köpa en SUP-bräda online eftersom du kan läsa på om olika brädor och hitta den som passar dig bäst. Dessutom får du hem den utan att du behöver åka iväg till en butik. Du kan få precis samma upplevelse med en uppblåsbar SUP som på en hård modell. Om du är nybörjare kan det vara praktiskt att ha en stabilare variant. Det är också värt att investera i en riktigt bra SUP på en gång.

Tips inför köpet av en SUP:

• SUP-brädan ska klara av minimum 15 psi.
• En lätt paddel ger en lättare paddling.
• Välj en all-round SUP-bräda om du är nybörjare.
• SUP-brädan ska vara minst 15 centimeter tjock och tillverkad i dubbla lager.

Upplev platser med en SUP

Eftersom en SUP passar hela familjen är det den perfekta prylen att ta med på semestern, alla kan ha nytta av den. Om det finns plats kan det vara en fördel att ta med två stycken för att hela familjen ska kunna SUP:a tillsammans. När familjen semestrar på en ny plats går det att få en helt annan upplevelse av platsen genom att paddla på en SUP. Förutom att vara en bra motionsform och fritidsaktivitet har det under det senaste åren även dykt upp flera olika tävlingar som genomförs med en SUP.