En bra packning

När man ska ut och resa, oavsett vad för typ av resa, är det alltid smart att packa sina väskor bra. Gör man en bra packning kommer man få det lättare att bära och ha med sig sina saker och dessutom kommer man enklare hitta det man har tagit med sig. Packning kan ske på olika sätt men det finns vissa grundsaker som man bör ta i akt. Bland annat måste man först bestämma sig för hur länge man ska vara borta och om man behöver sova någon annanstans än i sitt hem. Ska man inte sova hemma ska man självklart packa med sig lakan, sängkläder, tandborste mm. så att man har tillgång till det. Dessutom ska man ta med sig ett ombyte för kläder och andra hygienartiklar som man kan behöva som tvål och schampo.

Men sedan kommer man så klart också behöva andra egna prylar och det är saker som man har hemma och vill ta med sig till det stället man ska resa till. Nu kan man inte ta med sig hela sitt hem på resa (om man inte har plats för det såklart) utan man får välja ut de prylar man vill ha med sig. Exempelvis kan det vara trevligt att ha något att läsa som böcker, tidningar och magasin och kanske att man vill ha med sig någon extra fin kostym/klänning för något passande tillfälle. Vissa vill ha med sig mp3-spelare, iPad eller iPhone för att lyssna på musik och surfa på nätet medan andra kanske vill ha med sig papper och penna och skriva och rita under sin resa. Vissa tar med sig jobbet på resan medan andra lämnar det hemma. Som sagt, man får avgöra själv vad man vill ha med sig. Om man ska ta med sig sin iPad rekommenderas att man köper ett fodral till den, så att den inte skadas. Det är enkelt att köpa det, exempelvis kan man köpa billiga ipadfodral från Fyndiq.

Tipsen för en bra packning är:

  • Packa i tid så man slipper stressen.
  • Gör en packningslista över saker som ska med.
  • Packa smart: tunga saker i botten och lätta saker överst.
  • Packa inte i för många väskor (om man inte är många som kan bära).
  • Ska man flyga är det viktigt att tänka på att man inte får övervikt och att man dessutom följer de riktlinjer som flygbolaget ställer.
  • Se till att viktiga saker som pass, biljetter etc. ligger nära till hands i någon bra väska.
  • Smart är att förvara krämer, parfymer etc. i hållbara påsar så att ifall de går sönder inte välter ut över ens saker.