Havängsvägen blir inte tillgänglig för alla

Simrishamn är en otroligt populär semesterord och även ett idylliskt ställe att bo på permanent. Men ska du ta dig till det populära naturreservatet från Ängdala busshållsplats gäller det att ha god fysik.

Vägen till Havsängs sommarby och Vitemölla naturreservat kommer inte att göras tillgänglig för alla. Detta är något som Stiftelsen skånska landskap har beslutat om. Passagen kommer att lagas, men man kommer inte att fixa i ordning den så att barnfamiljer och funktionshindrade kommer att kunna nyttja vägen.  För dessa människor handlar det om att de måste gå en omväg.

”Därför vill vi göra våra strövområden attraktiva, kända och tillgängliga för alla – oavsett förutsättningar”.

Citatet som kommer från Stefan Olsson, vd för Stiftelsen skånska landskap. Detta är ett citat som inte riktigt rimmar med verkligheten och något som de nu måste se över. För visst ska Simrishamn vara öppet för alla?

Populärt på sommaren

Under sommarens härliga månader är Simrishamn otroligt populärt och då många besöker campingen eller bara vill promenera i det vackra landskapet. Hotellystad.se är en bra sajt att börja på när det kommer till att finna ett passande ställe att bo på om du själv inte har något sommarställe. Och vill du passa på att ta en sväng över till Bornholm så är en helt ny färja på gång. Och redan 2015 hoppas man på att få en bilfärja. Så när det kommer till att besöka solskensön är förhoppningarna mycket höga att man kan göra det redan nu under juni månad. Något som säkerligen kommer locka fler folk, och med det kanske få fart på att tillgängliggöra Havängsvägen så att Stefan Olssons citat blir till verklighet.