Landsbyggden är den nya storsstaden

Välkommen till 2014 – året då fler och fler med större sannolikhet kommer inse att livet i storstäderna inte är lika charmiga som man först kanske alltid trott. Nej, för vad som förut handlade om att man skulle jobba så mycket som möjligt och sedan roffa åt sig materiella tillgångar som man sedan kunde stå på innerställena och skryta om är nu förbi. Nu har trenden med surdeg och att leva lite mer i samklang med naturen tagit fart på riktigt och vi börjar inse att vi kan leva ett lyckligt liv med alla tillgångar som man kan ha i de större städerna även om man flyttar till en mindre stad. Och detta är mycket tack vare vårt kära Internet. Med Internet blir alla avstånd mindre – och då är det väl härligare att mötas av skog än asfalt när man blicka ut genom fönstret?

Budbilen är räddningen

Om Internet får oss alla att känna samma avstånd till allt och alla så är det så att budbilen är den sanna hjälten som får oss att kunna ha ett lika spännande liv och lika bra affärer som om man bodde eller hade sitt företag i storstan. En budfirma möjliggör att man snabbt och smidigt både kan leverera varor, men även ta emot dem på ett mycket effektivt sätt. Så när fritid och ett liv efter arbetet har blivit de nya statussymbolerna är det läge att ta sitt pick och pack och rota ner sig bland en bördigare jord. Tänk dock på att vara noggrann med att vara på plats när budbilen kommer så ingen annan kommer och tar dina varor.

Vad som är den största svårigheten när det kommer till att göra verklighet av drömmen är att man är rädd för vad man ska göra av all ny tid man kommer att ha. Och, om man då går omkring med dessa tankar är det då läge att verkligen göra någonting åt det. För det är viktigt att tänka ibland att vi bara har ett liv och att vi ska leva det utan att ångra för mycket.