Planera för härlig familjesemester

Spänningen stiger när det börjar närma sig semesterplanering för hela familjen. Det är många viljor som vill vara med och bestämma och alla vill ha lika roligt när ni åker iväg. Det är inte alltid lätt att göra alla nöjda men att samla familjen till planeringen gör att alla känner sig sedda vilket borgar för en positiv start.

Ska du på familjesemester är övernattningarna en av de viktigare punkterna på agendan – alla kommer behöva sova ut ordentligt och sedan vakna utvilade och redo för nya äventyr dagen därpå. På Hotel Baltic i Sundsvall blir hela familjen välkomnad, även husdjur om ni har dem. Hotellet är vackert inrymt i en sekelskiftesbyggnad i centrala staden och har individuellt utformade rum, mer information hittar du här och de har även ett antal lägenheter för de som behöver. Bra övernattningar hjälper er att få ut det mesta av er resa, och när hela familjen är med så är det viktigt att barnen känner att de är lika välkomna som de vuxna.

När det är dags att resa är det bara att njuta av alla nya upplevelser ni får som familj, koppla av i härliga hotellvistelser och komma tillbaka hem med nya krafter. Kanske kan det dock vara bra att ha kvar lite på sin semester när ni kommit hem, för att landa och hinna slappna av hemma också.

Att resa norrut

Att resa norrut i Sverige lovar många spännande upptäckter, väldigt vacker natur och en flykt undan eventuell storstadsstress. Ett tips är att stanna till i Sundsvall, denna vackra stad i Västernorrland. Här samsas det norrländska lugnet med många aktiviteter för hela familjen. I och omkring staden hittar ni både:

  • Sundsvalls klätterklubb – prova på klättring med familjen, dock öppningstiderna varierar så besök deras hemsida i förväg och se vad som gäller. Varför inte klättra upp för Skuleberget?
  • Discgolfbana – där golfbollen är utbytt mot en frisbeeliknande disc. Det är en aktivitet som engagerar hela familjen samtidigt som ni får en härlig naturupplevelse.
  • Kulturmagasinet – en vacker byggnad som rymmer både utställningar, café och bibliotek. Sundsvalls slalombacke – där bjuds på omväxlande åkning samt en härlig panoramavy av Sundsvall när man tagit liften upp på toppen igen. Dags för nästa åk!
  • Spana in roliga händelser på kommunens egen hemsida!

Här kan du hålla koll på det senaste om corona ifall du planerar åka till Sundsvall snart.