Res genom södra Sverige

Att resa genom södra Sverige är väldigt tacksamt då det finns gott om platser att besöka och att städerna ligger koncentrerat tätt ihop. Skillnaden mellan Norrland och Södra Sverige är att det finns fler städer och dessa är väldigt stora. För den som söker att komma iväg till storstäder som Malmö och Göteborg så är Götaland det bästa alternativet.

I Södra Sverige hittar vi storstäder som Malmö, Göteborg, Halmstad, Kalmar och Lund. Här finns det gott om shopping, uteliv och restauranger. Man behöver inte resa utomlands för att uppleva något nytt utan det kan räcka med en lyxig hotellvistelse i Göteborg.

Stanna till i Göteborg

Göteborg är ett resmål som uppskattas av många och även har rankats som en av de bästa i Sverige. Det är ett prisvärt resmål enligt resguiden Lonely Planet, vilket gör det extra kul att besöka just Göteborg. Stockholm är känt för att ha en högre prisklass och därför anses resten av Sverige vara dyrt, något som inte stämmer egentligen. I Göteborg finns fyrstjärniga hotell med hög standard och rimliga priser, klicka här. Det finns något för alla i Göteborg:

  • Evenemang är något som är stort här, det finns mängder av föreställningar, musik och konst att gå på.
  • Nöjesfält, Liseberg är Sveriges största nöjespark och hit kommer 2 miljoner förväntansfulla besökare varje år.
  • Skärgården, här finns en av Sveriges vackraste och mest underskattade skärgårdar. Många är inne på Stockholms skärgård men missa inte vackra Göteborgs.
  • Utflyktsmål, här finns det gott om utflyktsmål att besöka, Mölndal omnämns i guiden.