Så sätter du guldkant på din hemester

Att stanna hemma på semestern har blivit alltmer populärt, och för den som väljer att spendera sin ledighet i södra Sverige så finns det en mängd olika sätt att njuta av tillvaron. Skåne bjuder på ett av landets mest varierande naturlandskap samt en rad historiska sevärdheter. För den som föredrar att stanna hemma i den egna trädgården så finns det flera sätt att maxa hemmahänget.

Trädgårdsinredning är en hobby som alltfler svenskar upptäcker glädjen i, och många väljer att lyxa till sina tomter med stora trädäck, härliga spabad från Gardenstore.se och påkostad belysning. Vill du spendera sommarledigheten hemma i trädgården så är det viktigt att göra den till den oas som just du behöver. Redan 2019 föredrog en mängd svenskar att semestra i hemlandet efter att klimatproblemet uppmärksammats alltmer i media. Sedan coronapandemins utbrott har ännu fler insett vikten av att stanna hemma på sommaren och internet svämmar just nu över av spännande tips på hur du skapar den perfekta hemestern.

Det här behöver du tänka på när du skaffar ditt spabad

Att ha ett eget utespa i trädgården är för många höjden av lyx, och köper du ett sådant så ökar chanserna att din hemester gör dig lika nöjd och utvilad som vilken utlandsresa som helst. Idag finns ett enormt utbud av spabad, och du kan välja alltifrån mindre utespan i 40 000-kronorsklassen till exklusiva premiumbad för 200 000 kronor. När du väl skaffat ditt hemmaspa så behöver du bara tänka på att hålla det fräscht hela sommaren. Kom ihåg att hålla efter smuts med en håv, och glöm inte att rengöra filterkorgar och munstycken då och då. Det är tyvärr nödvändigt att tillsätta kemikalier för att hålla vattnet rent, men du behöver inte använda några stora mängder desinfektionsmedel så länge som du har en ordentlig pooltäckning.

Upptäck södra Sverige

Även den som älskar att tillbringa tid i sin egen trädgård har behov av att komma ut ibland, och det finns fortfarande mycket du kan göra utanför hemmets gränser. Du löper t.ex. ingen smittorisk genom att cykla till något av Skånes vackra slott. Du kan också med fördel ta med dig tältet till någon av södra Sveriges glittrande sjöar. Eller varför inte bara strosa runt i Malmö och fika på något av stadens många livsstilscaféer?