Skaffa extraljus för roadtrippen

När du ska semestra med bilen är det klokt att montera extraljus på ditt fordon så att du garanterat kommer att se bra. Det gäller särkilt om du ska göra en roadtrip under sensommaren eller hösten. Förutom att du syns bättre, så upptäcker du barn, djur och andra trafikanter mycket snabbare.

Det är härligt att åka på bilsemester, men du vill köra säkert. Det finns få saker som gör så stor skillnad som just extraljus. Du kör i 80 km/h och en älg står i ett skogsbryn. Tack vara extraljusen upptäcker du djuret i tid och kan sakta in och köra förbi på ett säkert sätt. Du köper dina extraljus på Extraljuskungen.se som har ett stort utbud av olika extralysen. Med fördel satsar du på Xenon- eller LED-teknik. Välj om du ska betala idag eller om en månad.

Extraljus på semestern

Det är viktigt att bilsemestern både blir rolig och säker. Extraljus gör stor skillnad, liksom att du har kontrollerat bilen.

– För det första bör man lämna in bilen på service och gå igenom bilen så att det inte är något fel, säger Daniel Claesson till SVT.

Det är särskilt viktigt om du gör en roadtrip i slutet av sommaren eller under hösten. Då det blivit mörkare och djuren rör sig än mer. Ska du åka norrut på semestern, som till Norrland eller till Senja i Nordnorge, bör du kolla över huruvida du behöver vinterdäck eller inte. Men låt det inte stoppa dig. September och oktober är vackra månader, särskilt när träden står i rött och orange. Vill du uppleva fjällen på ett alldeles särskilt sätt är det den tiden på året som du ska bege dig dit. Gör en höstvandring i lapplandsfjällen och ha fjällen för dig själv.