Strandliv i Skåne

I södra Sverige finns inte bara den tredje största staden, där finns även ett oerhört vackert landskap och milslånga stränder. Den som anser att man måste ta sig till ett annat land för att uppleva ett bra strandliv, kunde inte ha mer fel.

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om den trevliga staden i söder, Malmö. I staden kan man ta del av det mesta som förväntas av en storstad.

”Malmö är en speciell stad. För vissa förknippas den med förorter som Rosengård och gangsters. För andra förknippas den med storstad, dynamik och rörelse. För ytterligare andra ses den endast som en förort till Köpenhamn. Sanningen att säga är att Malmö innehåller lite av varje. Och faktiskt en hel del mer.”

Men vill man inte uppleva storstadsliv, utan vill ha en sol- och strandsemester, gör man ändå rätt i att ge sig söder ut. Stockholms och Göteborgs skärgård i all ära men när det kommer till vackra stränder, har de södra delarna av Sverige det bästa utbudet. Det är inte ett under att Skånes kust kallas den svenska Rivieran. För den som vill ha kilometerslånga stränder, kantade av karamellfärgade badhus, är Falsterbo strandbad det rätta valet. Vill man istället ha låggrunda stränder, där man kan behöva vada hela 600 meter, är Lomma Beach alternativet. Här finns även ett nybyggt kallbadshus och Långa Bryggan som ser ut att sträcka sig halvvägs till Danmark. Är man intresserad av en strand med kritvit och silkeslen sand kan stranden på Täppet i Åhus erbjuda just detta. Alternativen för strandälskaren är många.