Ta en weekend i Malmö och upptäck staden som har allt

Malmö är Skånes huvudstad och erbjuder allt från underbar shopping till vacker natur och hotell av världsklass. Staden är perfekt för en weekend oavsett om du vill ha en lugn och avkopplande semester med spa och god mat som tema eller festa i stadens pulserande nöjesliv. 

Välj ditt hotell i Elite Hotels utbud i Malmö. Alla hotell är centralt belägna med hela stadens kultur- och nöjesliv precis utanför dörren vilket gör dem till en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka allt staden har att erbjuda.

”Här finns ikoniska och moderna Turning Torso, liksom lilla medeltidstorget Lilla Torg, Nordens äldsta renässansslott och över 300 offentliga konstverk att ta del av.” Enligt Expressen.

Se och göra i Malmö

Turning torsoDet finns mängder med saker att se och göra i Malmö. Bland annat kan du besöka det arkitektritade tornet Turning Torso som är Nordens högsta byggnad och ett av Malmös mest besökta landmärken. Tornet sträcker sig långt upp över alla andra byggnader och är faktiskt hela 190 meter långt. Högst upp finns det flera möteslokaler för att till exempel hålla konferenser men resterande va byggnaden är ett bostadshus med lägenheter.

Gillar du växter ska du ta dig till Slottsträdgården där du hittar plantor och växter från hela världen. Vandra runt i den vackra trädgården där du kan njuta av en kopp kaffe på cafét eller köpa med di plantor hem från plantskolan.

Restauranger av världsklass

När du väl är i Malmö är falafel en given maträtt som du måste prova. Men hela Malmö vimlar av restauranger som serverar mathantverk av bästa sort. Runt Lilla torg ligger mängder av mysiga restauranger där du definitivt kommer hitta något som passar dig. Varmt välkommen till Malmö!