Upptäck Stockholms dolda pärlor

Stockholm, som är ett av Sveriges populäraste resmål under sommarmånaderna, är betydligt mer än stadens innersta och mest centrala delar. Vill man upptäcka områden med egna karaktärer är det värt att även satsa på att besöka de vackra förorterna. Alla med sina egna karaktärsdrag och stämningar.

De flesta som bor i någon av de närliggande förorterna kring Stockholm pendlar dagligen till sina jobb i staden. Men det är just i förorten som man faktiskt kopplar av på kvällar och helger. Det är i den egna förorten som man spenderar sin lediga tid.

Nacka- en skönhet vid vattnet

Vill man uppleva en av de mest natursköna förorterna är det dags att boka hotell i Nacka. Det är i Nacka kommun som den omåttligt populära TV-serien Solsidan har utspelar sig, vilket bara det gör kommunen värd att besöka.  Värt att nämna är att kommunen tidigare har utlyst en tävling där invånarna har fått skicka in bidrag över de mest romantiska platserna i kommunen, något som gav många förslag. För en romantisk dejt rekommenderas bland annat Grand Hotel i Saltsjöbaden eller strandpromenaden längst med Nacka Strand. Efter den romantiska dejten gäller det att hitta någonstans att sova, hotell J är en favorit.

En fördel med att stanna kvar i Stockholm är att staden är grön och att man satsar stor på att bli mer miljövänligt. Något som gör att turister kan göra det dem är bäst på, nämligen att turista, med ett gott samvete. Bor man redan i Sverige är det även lättare att resa miljövänligt från och till semestermålet i landet, med hjälp av den tågtrafik som går genom landets olika städer och orter.