Vad ska du göra när ditt barn får halsfluss på semestern?

Inget är så härligt som en familjesemester där ni har tid att umgås och ta hand om varandra. Men när ditt barn får halsfluss blir semestern kanske inte som du tänkt. Halsfluss är en infektion i halsen som är vanlig bland barn.

När det är dags för den härliga sommarsemestern bör du vara beredd på vanliga sjukdomar som ditt barn lätt kan blir smittat av på resan. En av dessa vanliga sjukdomar är halsfluss som är en infektion i halsen som kan orsaka svullnad och halsont.

Så vet du när ditt barn har halsfluss

Halsfluss är en vanlig sjukdom bland barn som smittar via kroppskontakt, nysningar eller kontakt med föremål som någon som bär på smittan har tagit på. Det kan vara svårt att veta om ditt barn har drabbats av halsfluss eller någon annan infektion då den ger vanliga symtom som feber, halsont och svullnad i halsen. Symtomen är oftast lindriga men skulle ditt barn få svåra besvär kan infektionen behandlas med antibiotika.

Lindra besvären på semestern

halsflussOm ditt barn får halsfluss på resan finns det en del saker du kan göra föra att lindra besvären. Här kommer några tips.

Drick varm dryck

Ge ditt barn varm dryck i form av te eller varm mjölk. Lägg i lite honung som ger en bedövande effekt. Den varma känslan kommer att lindra svullnaden och gör att det känns bättre för stunden.

Ät len glass

Alla barn älskar glass, speciellt på semestern. Den kalla och lena glassen känns skönt i den irriterande halsen. Låt ditt barn äta glass varje dag under den tiden när svullnaden och smärtan är som värst.  Glass kommer dessutom liva upp ditt barns semesterhumör.

Vila

Det absolut viktigaste när ditt barn är sjukt är att hen ska få vila. Låt ditt barn vila på hotellet, husvagnen eller i sommarhuset under den tid som febern pågår.